Sülfürik Asit Nedir? I Ne İşe Yarar?

24-08-2023 13:31
Sülfürik Asit Nedir? I Ne İşe Yarar?

Sülfürik Asit Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Sülfürik asit. Hidrojen sülfat olarak da bilinen sülfürik asit H2SO4 formülüne sahiptir. Oldukça aşındırıcı, berrak, renksiz, kokusuz, güçlü bir mineral asittir. Kağıt endüstrisi tarafından salınan (ağırlıkça) ilk 10 kimyasaldan biridir.

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Sülfürik Asit Ne İşe Yarar?

Ana kullanım alanı fosfatlı gübre üretimidir. Patlayıcılar, diğer asitler, boyalar, tutkal, ahşap koruyucular ve otomobil akülerinin üretiminde kullanılır. Petrolün saflaştırılmasında, metallerin asitlenmesinde, bakır eritmede, elektrokaplamada, metal işlemede ve suni ipek ve film üretiminde kullanılır.

Sülfürik Asit satın almak için tıklayınız.

Nereden Satın Alınır?

Sülfürik asit ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir.

Nasıl Muhafaza Edilir?

Sülfürik asit doğrudan güneş ışığından, ısıdan ve tutuşturucu kaynaklardan uzakta ve uyumsuz malzemelerden ayrı, serin ve kuru bir alanda depolanmalıdır. H₂SO₄'nun toplu depolanması, toplu malzeme salınımı durumunda maruz kalma endişelerini tatmin edici bir şekilde azaltmak için ikincil muhafaza önlemleri kullanmalıdır.

Kimyasal saklama dolabı eğitim kurumlarında kimyasal ve laboratuvar depo alanlarında malzeme dolabı olarak kullanılmaktadır.  Saklama dolaplarının rafları sızdırmaz bir şekilde üretildiği için sıvı sızıntısının önüne geçmektedir. 

Sülfürik Asit Kullanım Alanları;

Asit çeşitli konsantrasyonlarda gübre, pigment, boya, ilaç, patlayıcı, deterjan, inorganik tuz ve asit üretiminde kullanılır. Petrol arıtma ve metalürjik işlemlerde kullanılır.

Sülfürik Asit Zararları;

Sülfürik asit aşındırıcı bir kimyasaldır ve cildi ve gözleri ciddi şekilde yakabilir. Temas halinde üçüncü derece yanıklara ve körlüğe neden olabilir. Sülfürik asit buharına maruz kalmak gözleri, burnu, boğazı ve akciğerleri tahriş edebilir ve daha yüksek seviyelerde akciğerlerde sıvı birikmesine (pulmoner ödem) neden olabilir.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Sülfürik Asit Nedir Ve Ne İçin Kullanılır ? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.