Laboratuvarda Kullanılan Ölçümler İçin En Doğru Cam Malzemeler

13-01-2023 18:20
Laboratuvarda Kullanılan Ölçümler İçin En Doğru Cam Malzemeler

Her bir laboratuvar cam malzemesini anlamak, özellikle de her zaman onlarla çevrili olduğunuzda genellikle kafa karıştırıcıdır. Bu bilimsel ekipmanların her birinin önemli bir özelliği vardır. Çoğu cam eşya ölçümler için kullanılır, bu yüzden aralarında ayrım yapabilmek çok önemlidir. Bu, deneyler sırasında doğru ölçümlere yardımcı olur. Cam malzemenin hesaplamadaki kesinliği, şekline ve derecelerine bağlıdır. Ölçümler için kullanılmayan cam eşyalar, kullanımdaki sıvıları depolamak ve taşımak için kaplar olarak kullanılır.

Öyleyse, cam eşya ölçmenin temelleri ile başlayalım. Hacimsel cam eşyalar genel olarak iki kategoriye ayrılır: belirli bir miktarda sıvı içerecek şekilde tasarlanmış olanlar ve belirli bir miktarı iletecek şekilde tasarlanmış olanlar. Dereceli silindirler ve ölçülü şişeler gibi cam eşyalar, içerecek şekilde tasarlanmıştır ve bir TC ile, yani içermek üzere işaretlenmiştir. Cam malzemeden dökülen sıvının az bir miktarı kapta kalır. Öte yandan, teslim etmek üzere tasarlanmış ve bir TD, yani teslim etmek üzere işaretlenmiş pipetler ve büretler gibi cam malzemeler. Bu cam eşyalar işaretli miktardan biraz daha fazla sıvı içerir. Sıvıyı bir pipetten boşalttığınızda, tam olarak sıvı miktarı verilir. Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayın. 

Cam Malzeme Çeşitleri

1. Dereceli Silindirler

Bu uzun ve dar gemilerin genellikle yan taraflarında uygun işaretler bulunur. Ayrıca sıvıyı dışarı dökmek için bir ağız görevi gören cam tabanları da vardır. Beherlerin aksine, sıvı hacimlerini ölçmek için dereceli silindirler kullanılır. Boyutları yaklaşık 5 ml ila 2000 ml arasındadır. Bu silindirler son derece hassastır ve sıvıları %1 içinde ölçer. Örneğin, 100 ml'lik dereceli bir silindirin üzerinde 1 ml'lik bölümler bulunurken, 10 ml'lik dereceli bir silindirin okumaları 0,1 ml kadar kesin olacaktır. 

Dereceli Silindirler

2. Büretler

Bunlar, çok belirli bir miktarda sıvıyı dağıtmak için kullanılan, alt kısmında bir musluk veya valf bulunan uzun cam tüplerdir. Büret, derecelendirme silindirlerinin aksine yukarıdan aşağıya doğru ölçer. Bu, başlangıç ​​ve son hacim arasındaki farkı dağıtılan miktara eşit hale getirir.

Büret Modelleri

3. Pipetler

Bu hacimsel cam eşya, çok uzun, dar bir cam tüp olarak tasarlanmıştır. Tüpün ortasında küçük bir lastik ampul ve dar bir uç vardır. Karma işaretleri, tüpün dolduğunun göstergeleridir. Merkezdeki ampul, havanın emilmesine ve cihazdaki sıvının çekilmesine yardımcı olan bir vakum oluşturur. Cam malzeme,  öncelikle deneyler sırasında sıvıların bir kaptan diğerine aktarılmasına yardımcı olan bir ortam dağıtıcısı olarak kullanılır. Pipetler,  doğrulukları ile oldukça hassastır. Boyut, 12 inç ila 24 inç aralığındadır ve yan taraftaki derecelendirmeler, 0,02 ml aralığındaki sıvıları ölçebilir. 

Pipetler

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Laboratuvarda Kullanılan Ölçümler İçin En Doğru Cam Malzemeler hakkında bazı bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.