Gliserin Nedir? I Ne İşe Yarar?

06-10-2023 17:25
Gliserin Nedir? I Ne İşe Yarar?

 Gliserin Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Gliserin, basit bir triol bileşiğidir. Renksiz, kokusuz, viskoz bir sıvı olup tatlı bir tadı vardır ve toksik değildir. Gliserin omurgası gliserid olarak bilinen lipidlerde bulunur. Antimikrobiyal ve antiviral özelliklere sahip olduğundan, ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanan yara ve yanık tedavilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tersine, bakteri kültürü ortamı olarak da kullanılır. Kandaki varlığı karaciğer hastalığını ölçmek için etkili bir belirteç olarak kullanılabilir. Ayrıca gıda endüstrisinde tatlandırıcı olarak ve farmasötik formülasyonlarda nemlendirici olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Üç hidroksil grubu nedeniyle gliserin su ile karışabilir ve doğası gereği higroskopiktir.

Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Gliserin Ne İşe Yarar?

Gliserin, aromalar ve gıda renkleri için bir çözücü olarak kullanılır. Ayrıca gıdaları nemli tutmak için nemlendirici ve tatlandırıcı olarak da kullanılır. Tüm bu bilgilerin yanı sıra Gliserin ayrıca az yağlı gıda ürünleri için tatlandırıcı olarak da kullanılır.

Gliserin Nereden Satın Alınır?

Gliserin ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilir. Tarafımızdan satın aldığınız ürünler en kısa sürede paketlenerek tarafınıza gönderilecektir. 

Gliserin Nasıl Muhafaza Edilir?

Gliserin stok tüpünü -80°C'de dondurun. Stok artık -80°C'de tutulduğu sürece yıllarca stabildir. Sonraki dondurma ve çözme döngüleri raf ömrünü azaltmaktadır.

Gliserini korumak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

Sıcaklık: Gliserin en iyi oda sıcaklığında saklanır. Aşırı sıcak veya soğuk ürünün kalitesini etkileyebilir. Oda sıcaklığında saklamak gliserolün stabilitesini korumasına yardımcı olur.

Işık: Gliserini doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının. Güneş ışığı gliserinin kokmasına neden olabilir. Bu nedenle gliserini karanlık bir yerde veya opak bir kapta saklayın.

Hava ve Nem: Gliserinin nemden ve hava oksidasyonundan korunması önemlidir. Havaya maruz kalmayı sınırlamak için kapalı kaplar veya şişeler kullanabilirsiniz. Kapaklı kaplar veya şişeler gliserini daha uzun süre taze tutacaktır.

Çocuklardan uzak tutun: Gliserin gibi kimyasallar çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanmalıdır. Güvenli saklama için yüksek bir rafa veya kapalı bir dolaba koyun.

Saklama süresi: Gliserinin raf ömrü genellikle daha uzundur ancak ürünün üzerinde belirtilen son kullanma tarihine dikkat edin.

Web Sitemizden Gliserin satın almak için tıklayınız.

Gliserin Kullanım Alanları

Gliserin endüstriyel olarak ilaç, kozmetik, sabun, diğer kimya endüstrileri, boya ve vernik, tarımsal alan kimyasalları ve patlayıcı üretim endüstrisinde kullanılmaktadır. Bu uygulamalardaki rolünü gerçekleştirmesine yardımcı olan çok faydalı özelliklere sahiptir.

Gliserin Zararları

Ağız yoluyla alındığında: Gliserin kısa süreli kullanıldığında muhtemelen güvenlidir. Yan etkileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, şişkinlik, mide bulantısı ve ishal sayılabilir. Cilde uygulandığında: Gliserin muhtemelen güvenlidir. Kızarıklık, kaşıntı ve yanmaya neden olabilir.

Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Gliserin Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik. 

Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.