Alüminyum Sülfat Nedir? I Ne İşe Yarar?
Alüminyum Sülfat Nedir? I Ne İşe Yarar? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu sayfadan kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Alüminyum sülfat, Al2(SO4)3 formülüne sahip bir tuzdur. Suda çözünür ve esas olarak içme suyu ve atık su arıtma tesislerinin arıtılmasında ve ayrıca kağıt üretiminde bir pıhtılaştırıcı madde (yükü nötralize ederek partikül çarpışmasını teşvik eder) olarak kullanılır.
Laboratuvar malzemeleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Alüminyum Sülfat Ne İşe Yarar?
Yangın söndürme köpüğü, deodorant, kabartma tozu, deri yapımı, gübre, sabun, ilaç ve kimyasal katalizörlerde de kullanılmıştır. Alüminyum sülfat yaygın olarak kullanılan bir endüstriyel kimyasaldır ve en çok su arıtımında birincil pıhtılaştırıcı olarak kullanılmasıyla bilinir.
Alüminyum sülfat, çeşitli endüstriyel, ticari ve kişisel kullanım alanlarında farklı amaçlar için kullanılan kimyasal bir bileşiktir. İşte alüminyum sülfatın bazı yaygın kullanım alanları:
-
Su Arıtma: Alüminyum sülfat, su arıtma işlemlerinde bulanıklığı gidermek ve suyun temizlenmesine yardımcı olmak için kullanılır. Bu işlem, suyun içindeki katı partiküllerin çökelmesini kolaylaştırmak için kullanılmaktadır.
-
Kağıt Sanayi: Alüminyum sülfat, kağıt üretiminde kağıdın beyazlatılması ve istenilen kaliteye ulaşılması için kullanılmaktadır.
-
Deri İşleme: Deri ürünlerinin işlenmesi sırasında alüminyum sülfat, derinin temizlenmesi ve işlenmesi için kullanılmaktadır.
-
Antiperspirantlar: Alüminyum sülfat, antiperspirantların içeriğinde bulunmaktadır. Bu bileşen ter bezlerini tıkayarak ter üretimini azaltır ve kötü kokuların oluşmasını engellemektedir.
-
Bahçecilik: Bahçe bakımında, alüminyum sülfat asidik toprakları düzelten bir pH düzenleyici olarak kullanılabilmektedir.
-
Atık Su Arıtma: Endüstriyel atık suların arıtılmasında alüminyum sülfat, ağır metallerin giderilmesi ve suyun temizlenmesi için kullanılmaktadır.
-
Yüzey Temizleyiciler: Alüminyum sülfat bazlı temizleyiciler, kireç ve pas lekelerini temizlemek için kullanılabilmektedir.
Bu, alüminyum sülfatın çeşitli kullanım alanlarından sadece birkaçıdır. Ancak, bu kimyasal maddeyi kullanmadan önce güvenlik talimatlarına ve yerel yasal düzenlemelere dikkat etmek önemlidir, çünkü yanlış kullanımı veya atılması çevresel ve sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.
Alüminyum Sülfat Nereden Satın Alınır?
Ürününü eğitim amaçlı veya deneylerinizde kullanmak için satın almak istiyorsanız Edulab firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Kimyasal malzeme ürünlerini satın almak için tarafınızdan yasal düzenlemeler gereği bir takım evraklar talep edilebilmektedir.
Alüminyum sülfat satın almak için tıklayınız.
Alüminyum Sülfat Muhafaza Yöntemleri
Depolama tankları iç mekanda veya kapalı, ısıtmalı bir alanda olmalıdır. Sıvı Şap 30º F civarında kristalleşmeye başlar ve 9º F civarında donar. Dışarıda depolama gerekliyse, depolama tankları yalıtılmalı ve matrisin yoğunluğuna bağlı olarak, içeriği yaklaşık 50º F'de tutmak için bir ısı kaynağı gerekebilmektedir.
Alüminyum Sülfat Kullanım Alanları
Alüminyum sülfat, tekstil ürünlerinin boyanmasında ve basılmasında mordan olarak kullanılmaktadır. Yaygın bir aşı adjuvanıdır ve "aşılama bölgesinde oluşan aşı deposundan antijenin yavaş salınımını kolaylaştırarak" çalışır. Alüminyum sülfat su arıtmada ve atık sudan kimyasal fosfor gideriminde kullanılmaktadır.
Alüminyum Sülfat Zararları
Madde gözleri, solunum yollarını ve gastrointestinal sistemi ciddi şekilde tahriş eder. Madde cilt için hafif tahriş edicidir. Özellikle toz halindeyse, dağıldığında havadaki partiküllerin zararlı konsantrasyonuna hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. Maddenin merkezi sinir sistemi üzerinde etkileri olabilmektedir.
Son olarak sitemizden vereceğiniz siparişler en kısa süre içerisinde kargo şubesine verilerek tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu içeriğimizde sizlere Alüminyum Sülfat Nedir? I Ne İşe Yarar? hakkında bilgilere değindik.
Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDULAB100 indirim koduyla kimyasal malzemeler kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.